понеділок, 21 листопада 2016 р.

одна причина насильства над дітьми

 













Ніяк не можу втриматися і не порівняти.

Навчання роботи з дітьми. Питання захисту прав дітей. Питання, що робити, коли волонтер дізнається про насильство над дитиною.

Міжнародні організації:
По-перше - конкретне розуміння що є насильством і як його ідентифікувати.
По-друге - чіткий план дій у випадку, якщо ти став свідком насильства (АБО дізнався про нього зі слів дитини, або ти маєш вагомі причини вважати що над дитиною вчинили насильство)
По-третє - заходи для попередження насильства. (так, іноді вони включають ще й до крайнощів складні правила для працівників дитячих установ, але вони скоріше захищають самих працівників)

У нас же чомусь якось так...
Поради про те, що треба діяти обережно, але як саме діяти - важко сказати.
Проговорення якихось чи то причин чи то передумов насильства (ніби це його виправдовує чи полегшує?) таких як: втомлені педагоги, агресивні неврівноважені діти, маленькі зарплати, важкі умови праці в державних установах, легендарна "система" яку не зламати, і т.д....
І обов'язково уточнення, що діти часто брешуть, вигадують, маніпулюють, і взагалі самі загрожують педагогічному персоналу.

За всіма вищеописаними "причинами" насильства стоїть насправді одна.

Чиясь впевненість в тому, що за цю дитину ніхто не заступиться, і тому, хто її поб'є, все одно нічого не буде.

Доведіть, що це не так.

А якщо ми, волонтери, педагоги, і всякі інші наче дорослі розумні люди, просто таки не знаємо, що нам в Україні робити з насильством над дітьми, то давайте це визнаємо, що ми не знаємо, і будемо шукати що з цим злом робити, а не будемо жувати виправдання і пояснення, чому воно відбувається.



Немає коментарів:

Дописати коментар